Team Tonger is ontstaan in april 2018. Voor de short Koe-man benaderde regisseur Jörgen Scholtens diverse crewleden die hij kende van sets waar hij werkzaam was als acteur, en vormde daarmee een volledige crew. Die samenwerking bleek een groot succes. Na een weergaloos weekend draaien en veel goeie respons op de film besloten ze om samen meer films te gaan ontwikkelen. In twee jaar tijd zijn er zes korte films geproduceerd. De films draaien momenteel op filmfestivals wereldwijd.

Alle ideeën voor de films ontstaan bij regisseur Jörgen Scholtens (foto links) en scenarist Pepijn van Weeren (foto rechts). Op doordeweekse ochtenden zitten zij bij elkaar met een kop thee en een croissant om scenario’s uit te werken. Vele ideeën sneuvelen. Na lange brainstormsessies blijven de ideeën over die visueel interessant zijn en inhoudelijk sterk genoeg om verteld te worden.

Ons doel is om in de toekomst spraakmakende fictie te blijven ontwikkelen. Visueel krachtige films die op een absurde wijze reflecteren op de werkelijkheid. Met een komische noot, eigenzinnige karakters en bizarre situaties hebben we inmiddels een eigen filmstijl ontwikkeld die pakkend is vanaf het allereerste frame.

De samenstelling van de crew kan per film verschillen door drukke agenda’s of plotselinge zwangerschap. Ons streven is om zoveel mogelijk te werken met dezelfde mensen. Hieronder een lijst van de crewleden die aan drie of meer producties hebben meegewerkt:

Jörgen Scholtens – regisseur, producent en verhaalideeën
Pepijn van Weeren – scenarist
Nick Janssen – DoP
Simon Ruesink – gaffer
Nina Kleinstra – best boy
Serhan Meewisse – colorist
Maarten in ’t Hout – editor
Linze Valk – boomoperator en sounddesign
Lotte Loos – production designer
Anne van Lieshout – wardrobe stylist
Alisa Durgun – make-up artist
Gitte van Wijk – make-up artist

Jimmy Groeneveld – producer en opnameleider
Mascha van Sintemaartensdijk – productie-assistent
Bald Mulders – regie-assistent